Ingredients per a 4 persones:

320 gr d’espaguetis 150 gr de “guanciale” ( cansalada) 4 rovells d’ou 50gr de pecorí Pebre negre

Spaghetti alla Carbonara

Per preparar els espaguetis a la carbonara, comença per posar al foc una olla amb aigua salada per coure la pasta. Mentrestant, retira l’escorça del “guanciale” (cansalada ) i talla’l primer a rodanxes i després a tires d’aproximadament 1 cm de gruix. L’escorça de porc sobrant pot utilitzar-se per sofregir la cansalada al seu propi greix, sense afegir oli (després ho treus).

Posar els trossos de guanciale en una paella antiadherent i fregir a foc mitjà-alt fins que estiguin daurats, tenint cura de no cremar-los, sinó desprendran una aroma massa forta. Mentrestant, submergiu els espaguetis en aigua bullint i cuineu fins que estiguin “al dente”. Mentrestant, abocar els rovells d’ou en un bol. Afegir el formatge pecorí (si no tens pecorí, pots utilitzar parmiggià) i assaonar amb pebre negre. Barregeu-ho tot amb un batedor de mà fins a obtenir una crema suau. Quan el “guanciale” è fatto, passar a un bol petit i reservar. Aboca un cullerot d’aigua de la pasta a la paella juntament amb el greix del “guanciale”. Escorreu la pasta “al dente” directament a la paella amb una mica més de líquid de cocció. Remenar breument per donar sabor. Retirar del foc i abocar la barreja d’ou i pecorí a la paella. Remenar ràpidament per barrejar Perquè quedi cremós, es pot afegir una mica de laigua de cocció de la pasta si és necessari. Afegir el guanciale , remenar una última vegada i servir els espaguetis a la carbonara immediatament, afegint formatge pecorí per sobre i un pessic de pebre negre. Es recomana menjar els espaguetis a la carbonara com més aviat millor.

El guanciale no s’ha de daurar gaire, ja que en cas contrari pot deixar anar un sabor amarg. Ecco menja si fanno i veri spaghetti alla carbonara! Buó appetito

×
//
Whatsapp Studio Gatto