El risotto és una preparació a base d’arròs típica de la zona nord-oest d’Itàlia i que es caracteritza per incorporar “il parmiggià” a la seva elaboració.

Us havíem posat una recepta de risotto tradicional però a casa també fem aquesta recepta de Risotto al limone, que és senzilla, rica i original.

És una recepta refrescant per gaudir d´un plat d´arròs sense complicar-se massa i que no es fa pesat.

Ingredients (per a 4 persones):

  • Brou de pollastre 1 l (millor casolà però pot ser de brick)
  • Vi blanc sec 250 ml
  • Ratlladura de 2 llimones (si penseu que és massa, pot ser ratlladura d’una sola llimona)
  • Suc de 1 llimona
  • Mantega50 g
  • Ceba molt picada150 g
  • Arròs arbori400 g
  • Formatge Parmesà ratllat100 g
  • Julivert fresc molt picat, 1 cullerada

Preparació:

“Quan si prepara il risotto” hem d’emprar un arròs adequat, millor si és arbori o alguna varietat similar, o bé un arròs de gra rodó si no n’hi ha. Necessitarem també brou de pollastre, millor “fatto in casa” però si no tenim o no podem fer-ho utilitzarem un de comprat.

Començarem la preparació pelant i picant la ceba ben finita (també podem fer servir porro tallat finit).
Un cop ho hàgim fet posem en una cassola l’oli d’oliva i la meitat de la mantega, i posarem a foc mitjà fins que es fongui la mateixa. Un cop ho hàgim aconseguit, tirem la ceba picada i una mica de sal per sobre i mantenim a foc mitjà fins que la ceba comenci a canviar de color.

Per altra banda posem el brou de pollastre en un altre cacito i posem a escalfar a foc mig-suau, ja que necessitarem que estigui calent quan ens faci falta, així que no necessitem fer-ho a més potència.

Quan la ceba s’hagi posat gairebé transparent, afegim l’arròs, ho remenem i cuinem un parell de minuts fins que estigui dauradet però no cremat (cal moure sense parar). Aleshores afegim el vi i cuinem a foc més intens dos o tres minuts perquè s’evapori l’alcohol. En aquest moment hi afegim una cullerada del brou de pollastre calent, però de mica en mica, mai de cop.

Hem d’anar esperant que l’arròs vagi absorbint el brou abans d’afegir-ne una mica més, així ens quedarà ben fet i tendre. Remenem l’arròs cada cop que afegim brou a la cassola. Mentrestant ratllarem la pell de les llimones i després espremem la llimona i colem el suc.

Amb l’arròs ja ben tendre, apartem la cassola del foc, afegim la resta de mantega, el formatge parmesà i remenem bé. Després tirem la ratlladura de llimona i el suc del mateix a poc a poc, remenem i anem provant fins que ens quedi al gust. Aleshores deixem reposar un parell de minuts i ja podem servir aquest deliciós risotto a la limone amb una mica de julivert fresc picat per sobre.

×