La polenta és una recepta tradicional del nord d’Itàlia, en concret de la regió muntanyosa de la Llombardia. És una recepta contundent i reconfortant a les èpoques de fred. És una recepta a base de farina de blat de moro. Antigament es coïa a foc lent en una gran cassola amb abundant aigua bullint, sal i oli d’oliva durant uns 50 minuts.

Actualment us proposo fer servir una polenta instantània. Venen paquets de 500grams a qualsevol supermercat. Cal bullir aigua amb sal (veure instruccions de quantitats) al paquet i abocar el paquet de polenta sense deixar de remenar perquè no surtin grumolls. Jo li acostumo afegir mantega i el formatge parmesà directament durant la cocció ja que li donen cremositat i està molt més rica. La cocció en aquest cas és molt ràpida així que atents.

Es cou en uns minuts i és molt més fàcil o si més no més ràpida. Així la podem utilitzar en lloc de la patata o la pasta si ens ve de gust una cosa contundent un dia de fred i una mica diferent del tradicional. Es pot menjar natural amb formatge parmesà o servida amb salsa bolonyesa, salsa amb bolets. Feta al forn en una safata amb talls de pernil dolç i formatge gratinat.

Una altra modalitat és formar una bola amb el que ens ha sobrat (si és que ha sobrat…) i formar un quadrat. Deixeu-ho refredar i es pot menjar l’endemà tallant-la en forma de patata fregida i fregir-la en una paella. servir fregida amb sal està impressionant!

Ja veieu que és molt versàtil i en realitat cadascú la pot servir com vulgui. A casa hem fet aquesta recepta moltes vegades. Quan s’acaben les idees i estàs farta/o del que sempre tingues sempre a mà un paquet de polenta.

De qualsevol manera és una delícia! !

×
//
Whatsapp Studio Gatto