Ja estem de tornada amb una nova recepta molt de la “famíglia” encara que sigui una típica recepta francesa per celebrar el dia de Reis.

És una recepta que hem fet a casa moltes vegades, gairebé cada any de fet ja que és força senzilla i molt rica. Esperem que us agradi molt i podeu provar-ho alguna vegada per canviar del tortell o simplement fer-la de postres.

Ingredients: (8 persones)

  • 2 masses de pasta de full (de les bones de mantega o casolanes). Per a una recepta més ràpida i fàcil fer servir masses preparades.
  • 125gr de sucre
  • 60gr de mantega tova
  • 2 ous
  • 150gr de farina d’ametlla
  • 1 beina de vainilla
  • 2 cullerades soperes de rom torrat (o flor de tarongina). És opcional però recomanat
  • 1 ou per daurar la galeta amb un pessic de sal
  • Opcional: 100g de crema pastissera per a la veritable “frangipane” (el farcit de la galette)

Preparació de la recepta

Bateu el sucre i la mantega tova (no fosa) i afegiu-hi la farina d’ametlla.

Raspeu la beina de la vainilla i afegiu-la a la preparació.

Afegir 2 ous sencers i el rom o flor de tarongina.

A la safata del forn poseu un full de paper vegetal i disposeu un cercle d’una de les masses, dipositeu la barreja feta prèviament per sobre deixant 2cm de massa al voltant que heu de mullar lleugerament amb un pinzell i aigua per poder tancar-la amb l’altra massa.

Col·locar la figureta del rei entre mig de la pasta i recobrir amb el segon cercle de massa de pasta de full lleugerament més gran que la base, soldar les vores prement al voltant dels 2 cercle.

Batre un ou amb un pessic de sal, esperar 2 minuts i pinzellar per sobre de la galette amb un pinzell per a rebosteria.

Ficar al forn a 200ºC durant 30 minuts o 40, depèn del forn. La massa de baix ha d’estar feta i la de dalt ben daurada. Es poden fer dibuixos amb la punta d’un ganivet a la massa de dalt.

Et voilà! La galeta des Rois est prête! Degustació en bonne compagnie

A qui li toqui la figureta del rei, ja que coronad@ queda (així que tenir a mà una corona)

×