En aquests dies en què hem de quedar a casa si o si tenim molt més temps per aprofitar i cuinar tant salat com rebosteria.

Aquí opto per recordar una recepta dolça clàssica. És una recepta que ens permet aprofitar les pomes que ja perden la seva textura cruixent i se’ns queden en el fruiter mig oblidades.

Avui toca recordar una recepta dolça clàssica. És una recepta que ens permet aprofitar les pomes que ja perden la seva textura cruixent i se’ns queden en el fruiter mig oblidades.

Es poden menjar calentetes acabades de fer i empolvorar amb canyella o només amb sucre.

Ingredients:

-4 pomes

-250g de farina

-1 cc de canyella en pols

-2 culleres plenes soperes de sucre (encara que aquest ingredient és optatiu ja que després anem a escampar sucre per sobre dels bunyols)

-20 cl de llet

-2 ous

-1 sobre de llevat

-1 mica de sal

-2 cullerades d’oli d’oliva o gira-sol

-Oli de fregir

En primer lloc barregeu en un bol els ingredients secs: farina + llevat + sucre + canyella + sal

Després batem en un altre bol els ous + llet + oli d’oliva o gira-sol fins que quedi escumós.

També es pot separar les clares dels rovells i batre-part a punt de neu per incorporar-les després a la barreja. Així quedarà més esponjós encara.

Un cop fetes les 2 mescles les ajuntem barrejant perquè quedi una massa més espessa que la massa de crep per exemple. Si hem batut les clares a part és el moment d’afegir-les a aquesta massa suaument per mantenir el seu aire.

Pelem les pomes. Les tallem a rodanxes de mig centímetre més o menys. Els traiem el centre. Si són petites tampoc és súper necessari fer aquesta maniobra ja que se’ns podrien trencar i la veritat que un cop fregides no es nota gens el cor de la poma. Així és més fàcil.

Es posen les pomes a la barreja de la massa i es escuren bé sense trencar-les.

Es posa un freidor o paella fonda a escalfar amb l’oli de fregit. Un cop l’oli calent es fregeixen les pomes d’una en una.

Es fregeixen amb cura donant-los la volta. Un cop daurades es treuen i es disposen en un plat amb paper absorbent.

Es serveixen en un plat amb el sucre empolvorat i canyella en pols a l’gust.

Calentetes estan millor i són perfectes tant d’esmorzar com de berenar !!!

A gaudir-la i cuidar-vos molt!

Ja queda menys !!