tiramisu

Ingredients:

-2 clares d’ou

-4 rovells

-400g pa de pessic a l’ou (Savoiardi)

-500g mascarpone

-2 gots de cafè

-cacao en pols

-120g de sucre

-vasito d’Amareto (opcional)

En primer lloc vam batre els rovells d’ou amb la meitat de l’sucre fins que dobli la seva grandària. En un altre bol a part batem les clares d’ou amb l’altra meitat de l’sucre fins a aconseguir punt de merenga. Ajuntar el mascarpone juntament amb el rovell i el sucre batut. Així mateix li afegim la merenga suaument perquè no baixi el punt de neu. La crema de l’tiramisú està llista i deliciosa !!

Ara ens toca fer el cafè. Si els nens de la casa van a menjar Tiramisú, és preferible fer un cafè suau i descafeïnat! Ho deixem refredar una mica. Si volem li podem afegir una copeta de Amareto …. !!!

 

Un cop tots els ingredients llestos, podem procedir a el muntatge de les postres. Així agafem una safata una mica profunda i vam començar ….

Col·loquem una primera capa de bizcochitos (o Savoiardi) banyats prèviament en el cafè. Hem d’intentar que el cafè penetri en el pa de pessic però sense amarar massa perquè no es desfaci. Per sobre posem una bona capa de crema. Després empolvorem cacau en pols. Repetim l’operació tantes vegades com tinguis bizcochitos i crema. L’última capa ha de ser amb el cacau en pols. Un cop acabat el procés, posem les postres a la nevera. Com més hores millor !!!

En italià la paraula “tira-mi-sú” significa “súbeme cap amunt” la qual cosa vol dir que aquestes postres et donarà molta energia i et aixecarà de la cadira !! Delizioso !!

×
//
Whatsapp Studio Gatto