Quan es troba amb la tecnologia, el disseny crea sistemes i productes únics capaços de millorar i simplificar la vida quotidiana. La 62a edició del Salone del Mobile.Milano , com en una fotografia, presenta una síntesi de l’estat de l’art de la col·laboració entre tecnologia i disseny que contempla objectes intel·ligents, intel·ligència artificial i sistemes innovadors


Connecta, simplifica, recull i intercanvia dades, gestionant-les per nosaltres i amb nosaltres. Aquesta és la tecnologia que aquest any es presenta al Salone del Mobile.Milano 2024 a EuroCucina / FTK, Technology For the Kitchen. A la cuina, la tecnologia s’uneix al disseny per crear pura innovació capaç de simplificar, millorar i innovar, no només la preparació dels aliments, sinó també la pròpia estada, que es pot viure com un lloc de plaer més que com un espai de servei. La integració de la tecnologia marca el punt d’inflexió i el disseny actua com a mediador. Perquè, al capdavall, això és el que porten fent els dissenyadors des de fa gairebé 200 anys, des de la primera revolució industrial. Busquen i intenten comprendre la tecnologia, domesticar-la i transformar-la en innovació, tornar-la al món de formes i maneres pràctiques i emocionants. A la cuina i, sobretot, als electrodomèstics, el disseny aconsegueix donar el millor de si mateix dissenyant tecnologia. Ho fa afegint funcionalitat on no existia.

Les innovacions presentades en aquesta 62a edició del Salone del Mobile.Milano segueixen dues direccions principals. El tema de la IA és central, estant present en els productes i estands de l’esdeveniment, combinat amb les connexions entre electrodomèstics, cada cop més intel·ligents, juntament amb el tema de la tecnologia utilitzada per simplificar i millorar el treball i les nostres vides.

Intel·ligència artificial i objectes intel·ligents

En un passat recent, els objectes només estaven connectats; avui, a més, s’estan tornant més intel·ligents. Estem només al principi del que podrem descobrir en els propers anys, quan el desenvolupament de la intel·ligència artificial arribi a cotes tan altes com per canviar substancialment els nostres hàbits. Actualment assistim a una fase d’aprenentatge; les empreses utilitzen algoritmes d’aprenentatge automàtic per recopilar dades dels hàbits dels qui utilitzen sistemes en què és present la intel·ligència artificial.

Al seu gran estand d’ EuroCucina / FTK , Technology For the Kitchen, Samsung presenta tot un ecosistema de dispositius intel·ligents i connectats d’avui dia a través de la plataforma segura Knox. Sobre aquesta base, ha creat el sistema Bespoke AI, una sèrie d’electrodomèstics, incloent forns, rentadores, frigorífics i rentavaixelles, capaços d’entendre els nostres hàbits i ajudar-nos a la cuina ia les tasques domèstiques. Aquesta sèrie inclou el nou Bespoke Dual Cook vapor sèrie 7, un forn equipat amb una càmera i un algorisme d’intel·ligència artificial capaç de reconèixer els plats introduïts i recomanar temps i mètodes de cocció. A més, el forn ve equipat amb sensors interns connectats a la web. Podeu enviar notificacions a l’usuari en cas de problemes o canvis en la preparació dels plats. El frigorífic Family Hub Plus és igualment intel·ligent, capaç de comprendre els hàbits d’obertura i tancament dels usuaris i establir programes d’estalvi d’energia. I, en estar equipat amb una càmera, registra l’entrada i la sortida d’aliments, informant de les dates de caducitat i de les receptes per al consum d’aliments. A la mateixa línia pertany el taulell Anyplace AI, que compta amb una superfície sense juntes capaç de seguir cuinant plats allà on se situï una paella a la seva superfície. A més, està equipada amb una pantalla de tablet, per poder controlar la cocció al forn, veure una sèrie de televisió, llegir receptes i escoltar música des dels seus altaveus.

Tubes Radiatori també parla a través de la IA. Al seu estand, dissenyat per l’estudi Palomba-Serafini, va instal·lar una obra de vídeo creada per Alessandro Gomiero, que va utilitzar algorismes d’IA per fer-la. L’obra fusiona la tecnologia i el disseny del món dels radiadors Tubes, tot jugant amb les formes i la creativitat.

Tecnologia que simplifica

El desenvolupament tecnològic és aquí per a alguna cosa, clarament per simplificar la nostra feina i les nostres vides. Heus aquí com les empreses i els dissenyadors ho exploten amb aquesta finalitat.

Per a aquesta edició d’EuroCucina/FTK, Miele porta el millor de la seva oferta a un espai de 900 m2 i presenta una sèrie de novetats. Una és Laundry Aerium, un innovador vestidor que higienitza i elimina les olors de la roba.

Whirlpool utilitza sensors i insereix la sonda Food Sensing Probe al seu nou forn WCollection. Es tracta d’una sonda capaç de monitoritzar la cocció d’aliments, barreges i bases líquides com ara un pastís o una lasanya, i aliments sòlids com carn, peix i molt més.

LG Electronics aprofita la personalització intervinguda per la tecnologia, i aquest any presenta LG InstaView amb MoodUP, un frigorífic que pot canviar de color. La porta del frigorífic té una pantalla gran que pot canviar de color a través de l’app LG ThinQ. I per si no n’hi hagués prou, el frigorífic pot canviar el seu estat d’ànim al ritme de la música que sona pels seus altaveus integrats. Només has de trucar a la porta, sense obrir el frigorífic, i la tecnologia InstaView utilitza una càmera integrada per mostrar-te el que hi ha a dins. S’ha acabat el malbaratament d’energia.

Haier presenta els seus forns amb tecnologia Bionicook, equipats amb una càmera que reconeix els aliments, aconsella receptes i permet controlar la cocció a distància amb l’app hOn.

Bora porta a l’extrem els taulells amb sistema d’extracció integrat amb M Pure, una placa equipada amb una funció “pont” que permet ampliar la superfície de cocció per a olles i paelles de grans dimensions.

Elica se centra en la miniaturització de la tecnologia per presentar Lhov, un aparell que conté placa de cocció, forn i campana extractora. Una combinació única al mercat que aclareix el nou posicionament de l’empresa.

El darrer producte de Caimi Brevetti, el panell Oversized lux equipat amb tecnologia de purificació de l’aire, parla de tecnologia al servei del benestar. Seguint la tradició de l’empresa, un panell fonoabsorbent està equipat amb una font de llum LED, que permet que la calor dissipada creï un flux d’aire ascendent que passa a través d’un filtre d’ions de plata anoditzada. Tecnologia integrada al servei del benestar de les persones.

No és només tecnologia digital el que Nobili Rubinetterie afegeix a la seva nova aixeta Sorgente. Un mesclador de cuina en quatre alternatives diferents: Filtra, Bolle, Frizza i Frizza & Bolle. La primera versió de Sorgente filtra l’aigua, la segona l’escalfa automàticament a 90 º amb el consegüent estalvi de temps i energia. Per si no n’hi hagués prou, Frizza permet obtenir aigua amb gas directament de la batedora, i gràcies a l’app incorporada es pot triar el grau de carbònic desitjat i mantenir els components sota control.

×
//
Whatsapp Studio Gatto