Buongiorno a tutti!

Aquí va una recepta més molt apreciada a la família! Els “Spaghettis alle vongole” (ESPAGUETIS AMB CLOÏSSES) a l’estil Nonno Luigi! un plat senzill i molt mariner… un plat d’infància que menjava a italia!

Ingredients(4 pax):

  • 500g de Spaghetti (mida normal)
  • cloïsses (a catalunya la Tallarina o petxina)+ gambes
  • 1 bitxo (o més per als amants del picant)”peperoncino”
  • 2 tomàquets madurs naturals o uns cherrys
  • 1/2 got de vi blanc
  • oli d’oliva (del bo!)
  • sal i pebre
  • julivert fresc

Agafar una gran cassola amb abundant aigua bullint, fer-li un bon grapat de sal i portar-ho a ebullició per fer-li fora els “spaghetti”. spaghetti-hirviendo3

Mentre l’aigua bull, llancem en una paella  una mica oli d’oliva i sofregim unes dents d’all perquè deixi el gust al costat d’un bitxo “peperoncino” com els anomeno jo… A mi m’agrada retirar els alls quan estiguin dauradets, és just per donar aroma a l’oli. Ofeguem uns minuts les gambes juntament amb les cloïsses. Aboca els tomàquets naturals ratllats o uns quants cherrys. Un cop obertes les cloïsses van deixant la seva  aigua  amb “deliciós sapore di mare”. Un cop ofegat tot tirem el got de vi blanc i deixem que evapori una mica al costat de la resta. Rectifiquem de sal. El pebre és optatiu ja que hem fet servir una mica de bitxo. Si no t’agrada el picant pots eliminar el bitxo però una mica de picant “nella vita” no va malament…!

A aquest punt no oblidem la nostra aigua bullint per cuinar els “spaghetti”. El millor és que es facin mentre acabem la nostra barreja marinera perquè com va bastant ràpid el més important és fer fora els spaghettis acabats de fer. Un cop la nostra barreja tingui tot el “sapore” agafat, afegir els spaghettis al dente “sicur”!! i ofegar-ho tot junt uns minuts per als spaghettis agafin bé tot el sabor. Ja està “finit”, pots servir-ho! Si vols just en servir-lo pots afegir julivert picadet i fresc!

” Tutti a tavola” !! Bon apetit!

vongole3