Ingredients: (6 persones)

    • 3-4 albergínies (si són grans amb 3 serà suficient)
    • 1kg de tomàquets per fer la salsa
    • 2 alls
    • Formatge parmesà ratllat
    • Formatge mozarella o un altre que es fonamenta (opcional)
    • Oli d’oliva
    • Sal i pebre
    • Alfàbrega

Preparació:
Renteu i talleu les albergínies longitudinalment. Posar-les a la safata del forn oa la reixeta amb paper vegetal, salpebrar, posar oli i enfornar fins que estiguin toves.

Habitualment, a casa i la nostra família, sempre hem fet les albergínies fregides en oli per preparar aquest plat, així que és una opció però hem volgut oferir una opció més sana i que embruta menys.

Mentrestant, rentar i ratllar els tomàquets per obtenir un suc. En una paella, poseu oli d’oliva i sofregiu els alls amb cura que no es cremin i afegiu-hi el suc de tomàquet. Salpebrar i afegir espècies (orenga, herbes provençals o barreges “alla italiana…” per aconseguir una salsa “piu” saborosa a l’estil italià.

Quan la salsa estigui llesta, en una safata per a forn, col·locar una capa de “melanzane”, una altra de tomàquet, escampar-hi formatge parmesà i posar unes fulles d’alfàbrega, així fins que s’acabin els ingredients…com una lasanya. Opcionalment, entre mitges de cada capa es pot posar una mica de mozzarella o si no en teniu, un formatge de fondre, per donar-li una mica més de sucositat. La darrera capa ha de ser d’albergínia i tomàquet i recobrir-la de parmesà.

Un cop muntada la safata, amb “il forno” preescalfat a 180°, coure durant 15-20 minuts perquè s’integrin bé tots els ingredients i perquè es gratini el parmesà.

I fet: la nostra riceta della parmigiana di melanzane è pronta!!

És una recepta molt de la nostra família, la fem sovint, és fàcil de preparar, un plat únic i vegetarià, ideal per a l’hivern. Es pot acompanyar de carn a la brasa o peix a la planxa.

 

×
//
Whatsapp Studio Gatto