Aquesta és una recepta molt de la “nostra famiglia” però és francesa ja que gran part de la família va viure molts anys a París i vam adoptar també receptes de la cuina francesa.

La solem fer per a les festes de Nadal, però durant l’hivern es pot fer en qualsevol moment.

Ingredients:

  • Vieires
  • Musclos
  • Gambetes
  • Coleta de rap (optatiu i segons mida vieira)
  • All i julivert
  • Sal i pebre
  • Beixamel
  • Emmental o similar ratllat
  • Pa ratllat (opcional)

La quantitat d’ingredients no està del tot especificada ja que depèn, d’una banda del nombre de comensals i de l’altra per la mida de les petxines, de les vieires, dels musclos i de les gambes. Tingueu en compte que tots els ingredients van dins de la petxina de la vieira així que no poden ser molt grans.

Temps de preparació: 10-15 minuts
Temps de cocció: 10-15 minuts
Dificultat: Fàcil

Preparació:

En una paella amb una mica d’oli saltar les vieires prèviament partides perquè no siguin tan grans (s’utilitzen els 2 colors de la mateixa), afegir els musclos sense closca i al final les gambetes. Salpebreu-ho tot i afegiu-hi una mica d’all ratllat al final perquè no es cremi i també julivert molt picat.

Nota: si la carn de les vieires no és gaire gran, podem afegir cueta de rap, és un peix molt suau i sense espines que combina perfectament amb la resta d’elements.

Un cop saltats i condimentats tots els ingredients anteriors, a part, feu una beixamel que quedi bastant espessa ja que va al forn i dins de les petxines per evitar que es vessi.

Col·locar els ingredients dins de la petxina buida i neta i posar la beixamel per sobre.

Escampar-hi el formatge ratllat i si es desitja i perquè quedi visualment homogeni, recobrir-ho tot amb pa ratllat, d’aquesta manera la coquilla (petxina) quedarà torrada i més vistosa.

Et voilà! Ja està fet.

Depèn que s’acompanyi, pot ser una amanida per a un menú més lleuger o una sopa d’entrant, la quantitat de petxines pot ser una o 2 per persona.

Són boníssimes i molt fàcils de menjar

Bon appétit!