“Cenci” o Nusos d’Amor

receta cenci. Repostería italiana. Nudos de Amor.

Aquesta “Deliziosa” recepta italiana sol degustar durant els Carnestoltes. La seva paraula significa en espanyol: “draps” ja que la seva forma desigual recorda aquest objecte. També rep el nom de “Nusos d’Amor, molt més poètic. És ideal per acompanyar un bon cafè en bona companyia …

Ingredients: (per a 6 persones) – Preparació: 30 minuts – Repòs de la massa: 4 hores


 • 300g de Farina
 • 3 Ous
 • 3 pessics de sal
 • 30g de mantega tova
 • 100g de sucre en pols
 • Oli per fregir i una paella fonda
 • Sucre glas (per decoració- opcional una mica de canyella en pols)

  cenci. receta italiana de repostería.

  Tamisar la farina en un pla de treball. Formar un petit volcà i al centre posar els ous i la mantega tova (temperatura ambient), la sal i barrejar tot bé treballant la massa amb les mans fins que estigui ben llisa i elàstica i es desenganxi bé dels dits. Quan la massa està llista, formar una bola, cobrir-la amb un full de film transparent i deixar-la en repòs 4 hores a la nevera. Es pot preparar el dia abans.

  Estendre la massa el més fina possible i procedir a tallar unes tires llargues i paral·leles d’aproximadament dos dits de gruix. Un cop fet això, procedim a tallar de forma irregular unes tires transversals que mesurin uns 6-7 cm de llarg. La qüestió és que quedi com trossos mal tallats (aquesta és la gràcia de la ricetta …!).

  Posar a escalfar una paella amb oli i quan està ben calent començar a fregir els “Cenci” fins que quedin daurats, retirar-los i col·locar-los sobre d’un plat amb paper absorbent. No posar a fregir molts de cop perquè no s’enganxin entre si. A cada capa escampar una mica de sucre glacé.

  Prou! Vaig cosir si fa! Falta fer un bon “cafè alla italiana”! i gaudir del vostre nus de Amore!

  Ciao Belli!