Cuines de Fusta

Els armaris són el centre datenció de la teva cuina. No és estrany que suposin entre el 20% i el 40% del pressupost de remodelació de la teva cuina.
Amb una inversió així, passaràs molt de temps decidint quins són els armaris perfectes per a la teva cuina. Els armaris seran oberts moltes vegades durant el dia, per tant la seva funcionalitat i resistència han de ser factors molt presents.

Un material popular per als seus armaris de cuina és la fusta . Armaris de cuina de fusta pot ser una opció interessant per complementar qualsevol estil de cuina.

La fusta per als armaris de cuina que triïs pot tenir un gran impacte en laspecte final de la cuina remodelada.

Hi ha molts tipus de fusta, no qualsevol fusta té la mateixa resistència, durada i propietats. A més, has de tenir en compte que en molts casos requerirà més manteniment que amb altres materials.

Roure

El característic vetejat ondulat del roure és fàcilment identificable. En el seu estat natural aquesta fusta és de color marró clar. Tenyir els armaris de roure és una bona opció a causa de la porosa que és la fusta.

Es pot canviar l’aspecte dels armaris de roure depenent del tint que utilitzeu. Un tint més fosc ressalta les vetes de la fusta. Un tint mel més tradicional pot ser una gran elecció per a una cuina contemporània. Resisteix bé a la humitat, és durador, és dur i feixuc.

Arce

Aquesta fusta dura és molt popular a ebenisteria perquè és fàcil de trobar i de treballar. L’auró inacabat té un color daurat blanquinós.

Com que aquesta fusta té un gra tan fi, el tint i la pintura s’apliquen suaument i uniformement. Tenyir armaris d’auró pot realçar les vetes minerals clares que es veuen a l’auró. Això ressalta la singularitat de la fusta.

L’auró és una gran elecció per a les cuines que s’utilitzen molt, ja que és una fusta duradora que pot suportar un ús freqüent. És usada fins i tot amb taulells, i en alguns casos es fa tractament al vapor per corbar-lo.

Noguera

Aquesta elecció de fusta de primera qualitat no és tan comú com altres tipus de fusta. La fusta de noguera té un gra força fi i recte que pot presentar patrons interessants.

Aquesta fusta es pot tenyir d’un color més clar per deixar que brilli la veta natural de la fusta. Un tint més fosc donarà als seus armaris de noguera un aspecte clàssic.

Una gran característica dels armaris de noguera és que poden resistir l’aigua sense fer-se malbé. Això facilita la neteja dels armaris de noguera.

Encara que no és la fusta més resistent, la noguera pot suportar el tràfec d’una cuina. Això vol dir que pot evitar molts cops que apareixerien amb el temps amb una fusta més tova.

Hickory

Si busques armaris de cuina rústics, és possible que us interessi la fusta de noguera americana. Aquesta fusta està llesta per causar sensació.

El color de la fusta de noguera americana varia amb vetes en tons des d’un crema clar a un vermell fosc. Nusos, vetes minerals i rebaves són comuns a la fusta de noguera i fan que cada moble sigui únic.
Moltes persones opten per acabar els seus armaris de noguera americana amb un segellador transparent. Això permet que els patrons i els colors d’aquesta fusta prenguin protagonisme.

Si escolliu noguera americana per als armaris, haureu de seguir algunes normes de neteja. Els productes químics agressius poden causar danys permanents a aquesta fusta especialment. Utilitzar un drap suau per netejar aquests armaris pot evitar esgarrapades.

La noguera americana pot tenir un cost més elevat que altres tipus de fusta.

Cirerer

Si el que busques és una cuina clàssica, pot considerar els armaris de cirerer.

La fusta de color marró vermellós més fosc és única perquè s’enfosqueix amb l’edat. Tot i que aquesta fusta no és frondosa, pot suportar l’ús freqüent dels armaris de cuina.

La fusta de cirerer té un gra suau que accepta bé les taques. Moltes persones trien una caoba més fosca o noguera per al seu tint per a una mirada intemporal.

Els armaris de cuina de cirerer costen més que els de fustes populars com el roure o l’auró. Tot i que pagaràs més, l’alta qualitat dels armaris de cirerer ho compensarà. Els armaris de fusta de cirerer són prou forts per suportar l’ús diari de la cuina.

Allis

Una altra fusta coneguda pel seu encant rústic és la fusta de vern. Si busqueu un armari d’estil modern per a la vostra nova cuina, pot ser que l’alliso no sigui l’elecció adequada.

Aquest tipus de fusta té nusos i trets desgastats com abonyegaments en tota la seva veta. El color daquesta fusta oscil·la entre el marró rosat clar i el torrat.

Tenyir aquest tipus de fusta pot ser complicat perquè en pot sortir desigual. Afegir un segellador transparent a aquesta fusta permet que el seu color natural brilli.

La fusta de vern és més tova que altres fustes utilitzades en armaris de cuina. Tot i això, continua sent una bona opció per als armaris i pot suportar lús freqüent. Amb el temps, és possible que hagi de bregar amb esgarrapades i abonyegaments en aquest tipus de fusta.

La sostenibilitat, un altre senyal didentitat.

A Studio Gatto ens prenem molt seriosament qüestions de sostenibilitat. I la fusta hi juga un paper fonamental. Al nostre planeta hi ha molts boscos que estan sent arrasats per a l’ús de fusta. Això és una pèrdua irreparable de biodiversitat. Hem de lluites contra la tala il·legal d’arbres i sempre hem de comprar productes de boscos gestionats sosteniblement.

×
//
Whatsapp Studio Gatto