Buongiorno !!

Avui vaig a presentar-vos una recepta senzilla i molt saborosa. La pasta amb anxoves. Normalment ús espaguetis però podeu fer servir la pasta que vulgueu. És una recepta amb un gust intens i molt mariner. Encara que no us agradi molt les anxoves segur que aquesta recepta us encantarà!

Ingredients 4 persones:

-Espaguetis (500gr) o una altra pasta que tingueu a casa

-1 llauna d’anxoves

-2 alls

-perejil picat

-2 nous de mantega

-mig got de vi blanc

-formatge parmesà (opcional)

Recepta:

En una paella fer un rajolí de bon oli d’oliva amb els 2 grans d’all tallat en fines làmines perquè l’oli agafi gust. Molt important no ha de daurar-se. Només donar una mica de gust. De seguida tirar les anxoves i deixar que es vagin dissolent a poc a poc. Afegiu-hi el julivert picat i uns segons després el mig got de vi blanc. Deixar evaporar uns minuts. Un cop s’ha reduït gairebé la totalitat de el vi blanc afegir la mantega i lligar-ho tot. Quedarà un fons de salsa molt saborosa. No recomano afegir sal perquè les anxoves ja aporten bastant. Si us agrada poden afegir pebre o millor encara una punteta de bitxo vermella fresca (juntament amb l’all) que li d’aquest punt picant.

Mentre es fa la salsa posar una gran cassola amb aigua a bullir. Un cop l’aigua bulli tirar la pasta. Quan estigui cuita i escorreguda la podeu abocar a la paella i barrejar amb la salsa d’anxoves.

Abans de servir espolvorejar julivert picat fresc.

Encara que per a molts italians és un sacrilegi fer-li formatge parmesà ratllat quan es menja pasta amb peix, en aquest cas jo crec que li queda perfecte! Així que no es tallin i gaudeixin d’un bon formatge parmesà també !!!

Al meu nét li encanta aquesta recepta. És una bona manera de que els petits de casa mengin peix !!

Buon Proffito !!

×