Idees d’emmagatzematge a la cuina

El caos és l’enemic de la funcionalitat, i també de la seguretat especialment en un lloc tan crucial com la cuina moderna.

És essencial que les superfícies de treball estiguin lliures d’obstacles per preparar els aliments de manera eficient i mantenir la higiene. A més, és fonamental tenir accés ràpid als utensilis necessaris per cuinar. Incorporar idees demmagatzematge a la cuina és fonamental per mantenir lordre i la claredat en aquest espai tan important.

1. Aprofitar al màxim l’espai disponible

Quan es dissenya una cuina, una pregunta freqüent és “què fer amb l’espai que queda per sobre dels armaris? Tradicionalment, es deixa buit i els armaris acaben a pocs centímetres del sostre. Aquest espai, però, és vulnerable a acumular pols i greix. Feu servir aquest espai mort optant per idees d’armaris de cuina d’alçada completa.

Independentment de lalçada, és important que sàpiga com netejar i organitzar els armaris de cuina per mantenir lespai higiènic i lliure de desordre.

Si esteu pensant en comprar armaris nous, visiteu un dels millors llocs per comprar armaris de cuina o encarregueu un disseny a mida per assegurar-se de trobar la peça adequada per al seu espai. Però no us preocupeu si no teniu espai. Encara hi ha moltes maneres de maximitzar lemmagatzematge a la cuina sense armaris nous.

2. Integrar l’emmagatzematge als seients

les cadires no tenen capacitat d’emmagatzematge, mentre que un banc incorporat ofereix ampli espai per guardar electrodomèstics o estris de cuina menys utilitzats. Les cistelles proporcionen un toc rústic, mentre que els calaixos ofereixen una aparença més fluida. Una altra opció és considerar idees de seients de cuina com un seient de finestra amb una tapa abatible per maximitzar lespai disponible.

Les banquetes a la cuina afegeixen un ambient acollidor i fomenten la sociabilitat, proporcionant un lloc perquè els convidats se senten i es relaxin còmodament. L’emmagatzematge és fonamental, independentment de la mida de la cuina. Aprofitar l’oportunitat d’afegir calaixos extraïbles pot ser especialment útil per a articles menys utilitzats, com ara joguines infantils, en proporcionar un accés fàcil i mantenir fora de l’àrea de cocció principal.

3. Maximitzar lespai amb dissenys a mida

Quan es tracta d’idees per a cuines tradicionals, l’emmagatzematge és un dels reptes més grans. En una casa antiga, res no té una forma o una mida convencionals, cosa que aporta un incommensurable valor afegit.

4. Integra els electrodomèstics a l’illa

L’illa de cuina és una de les característiques preferides a la cuina per la seva capacitat per proporcionar espai de treball addicional i aportar un toc d’estil de vida. Tot i això, l’illa també ofereix l’oportunitat d’afegir més emmagatzematge. En comptes d’optar per una illa massissa, feu que l’espai guanyi la seva empremta.

Aquí, un frigorífic per a begudes, botellers i armaris augmenten dràsticament el potencial demmagatzematge. A més, si tens pensat afegir una zona de seients a la teva illa, instal·lar armaris sota el taulell et donarà espai per guardar els objectes menys utilitzats.

5. Guarda els electrodomèstics i aparells a porta tancada

Si teniu poc espai, considereu la possibilitat d’incorporar calaixos i prestatges als armaris del rebost. Quan està tancat, té un aspecte minimalista; no obstant això, quan està obert no només acull dos calaixos profunds per a cassoles, sinó que també proporciona una llar permanent per als electrodomèstics que altrament desordenarien el taulell, amb preses de corrent.

6. Deixa que la funció i la forma es trobin al centre

Un bon emmagatzematge a la cuina no ha de significar sacrificar el bon aspecte de la seva cuina. En tot cas, podeu servir per realçar-la.

L´illa de cuina sempre serà el moble d´emmagatzematge més gran de qualsevol espai i, a més, sol ser el punt focal de l´estada”. Assegurar-se que el seu disseny sigui bonic és vital, i això es pot aconseguir simplement escollint un taulell que destaqui. El fet que l’illa inclogui abundant emmagatzematge de cuina és gairebé accessori.

7. Assegureu-vos d’aprofitar al màxim l’espai dels calaixos

Els calaixos de la cuina a nivell de la base són, sens dubte, una millor opció que els armaris a què cal arribar de genolls per accedir a qualsevol cosa, sobretot si pensa utilitzar-los per a objectes petits, com vaixella o menjar.

Si vols tenir una cuina elegant, és millor que diversos calaixos individuals s’amaguin després d’un únic front de calaix gran, com a la cuina de dalt.

8. Maximitza lespai demmagatzematge amb una illa doble

Les cuines amb doble illa són una solució assenyada si tens una habitació gran i quadrada amb molt d’espai de terra al centre de l’habitació, cosa que et permet replantejar-te les teves idees de distribució de la cuina, de manera que l’emmagatzematge a la cuina estigui al centre.

Et permet replantejar-te un espai incòmode i dissenyar una cuina que aprofiti l’eficàcia del triangle de cuina clàssic, amb l’emmagatzematge al voltant. Aconsellaria col·locar seients a una de les illes perquè l’espai resulti sociable i no desangelat; si és possible, la millor posició és davant d’una gran vista”.

9. Dissenyeu un armari de mitja profunditat que arribi fins al sostre

Ja hem lloat en altres ocasions els armaris de mitja profunditat, del terra al sostre, per a l’emmagatzematge a la cuina, i seguirem fent-ho una vegada i una altra. Els armaris alts de mitja profunditat són una solució fantàstica quan l’espai a terra és limitat, o quan ha de col·locar els armaris al voltant d’elements arquitectònics, com les antigues xemeneies, ia més faciliten enormement l’accés a allò que necessita.

Organitzar els armaris de la cuina de manera que els articles menys utilitzats estiguin als prestatges superiors i inferiors, i els més utilitzats entre la cintura i el nivell dels ulls és lenfocament més eficient.

10. Sigui intel·ligent amb l’emmagatzematge del vi

L’ideal seria que tots tinguéssim un celler on guardar les nostres millors collites, de manera que les nostres cuines no necessitessin espai per emmagatzemar-les. Però, en realitat, l’emmagatzematge de vi sol limitar-se a un armari a la cuina que potser pot contenir un mes de vi.

Quina és la millor manera d’incorporar aquest tipus d’emmagatzematge a la cuina? La solució de dalt n’és una: permet un fàcil accés i visibilitat, i les ampolles es poden dividir entre blanc i negre o “de diari” i “especial”. A més, l’ús d’un espai incòmode al final de l’estada per a un armari de mitja amplada ho fa perfecte per emmagatzemar-hi ampolles de vi. Una idea semblant es pot repetir a les illes de cuina, amb el negre en una solució d’emmagatzematge com aquesta i el vi en una nevera refrigeradora al costat.

11. Repensar l’espai sota l’aigüera

Les idees per a l’aigüera de la cuina solen centrar-se en el disseny de la mateixa pica, mentre que l’emmagatzematge a sota és una complicada sèrie de compromisos on, en el millor dels casos, es poden guardar alguns flascons de neteja de difícil accés.

No obstant això, l’organització sota l’aigüera es pot millorar tant en termes pràctics com estètics. Aquí, un enfocament més rústic amb cistelles boniques permet una varietat d’usos d’emmagatzematge a la cuina, alhora que crea un focus d’atenció cridaner. Per a un acabat més elegant i modern, podeu canviar les cistelles per elegants fronts de calaix.

 

×