El pesto és una deliciosa salsa freda que acompanya molt bé qualsevol plat de pasta o fins i tot pot acompanyar amanides, menjar-sobre d’un pa torrat ….

Té un sabor molt fresc gràcies al seu ingredient principal: l’alfàbrega. La de fulles grans comestibles i no la que s’usa freqüentment contra mosquits en els tests dels nostres balcons o jardins !! Al meu parer la barreja d’aquest full de color i sabor refrescant juntament amb el gust de pinyons (o nous) converteix aquesta salsa en una menja amb un delicat aroma a estiu !! Tot i que es menja durant tot l’any …

El formatge utilitzat correntment és el parmesà perquè és més corrent aquí, però el pecorino és el formatge adequat segons la veritable recepta originària de Gènova. Sempre imprescindible un bon oli d’oliva ja que cal tirar-li abundant per conservar-lo i per fer quantitat. aquesta salsa de fet es conserva molt bé diverses setmanes fins i tot gràcies a l’oli d’oliva i a l’all.

Us pas els ingredients generals però afegint meus propis matisos per donar-vos la meva pròpia recepta …
 

ingredients:

-30 fulles d’alfàbrega

-un bon grapat de pinyons (25-30). ja que costen car no hi ha problema en substituir els pinyons per nous o ametlles.

-100 ml d’oli d’oliva (o més …. jo li poso fins que cobreix la salsa per conservar-la en nevera diversos dies i així tenir-la preparada per a usar amb diverses receptes a part d’acompanyar la pasta)

-1 gra d’all. (Jo de vegades no li poso perquè la fa més pesada de gust però per a qui li agradi fort que afegeixi l’all)

– formatge pecorino (o parmesà)

Rentar les fulles i assecar-les bé. Peleu l’all. Ratllar el formatge. Us explico la manera ràpida: fer tots els ingredients junts en un minipimer (menys el formatge) i triturar. Quan s’hagi fet una pasta verda, abocar en un bol i afegir oli d’oliva fins a cobrir la salsa. Rectificar de sal i afegir el formatge ratllat a la fin.

La manera lenta és picar en un morter l’alfàbrega juntament amb l’all, després els pinyons (o nous …) i l’oli d’oliva. De mentre vas girant la barreja en el morter es va amalgamant els ingredients fins a formar una pasta. Un cop arribat a aquest punt s’aboca en un bol i s’afegeix més oli d’oliva i el formatge ratllat i es rectifica de sal.

És una meravella !! Delizioso !!!

×
//
Whatsapp Studio Gatto