Una recepta molt saborosa ideal per menjar amb una bruschetta (llesca de pa torrat) com refrigeri o en amanida per acompanyar qualsevol altre plat.

ingredients:


  • 2 Dents d’All
  • Sal
  • 2 Bitxos
  • Chorrito de vinagre
  • Oli d’oliva verge
  • Unes fulles d’alfàbrega (Basilico)
  • 3/4 Albergínies

oil 2

En primer lloc tallem les albergínies en fines làmines. Un cop tallades, posar-les en un escorredor amb sal entre capa i capa d’albergínia. D’aquesta manera deixaran anar un líquid negre amargant i indigest. Quan hagi transcorregut uns minuts escórrer amb les mans apretant lleugerament perquè deixin anar tot el líquid. Assecar una mica i estaran a punt per fregir.

Agafem una paella i li tirem una bona quantitat d’oli d’oliva. Anem fregint a poc a poc tandes d’albergínies fins que tinguin un lleuger color daurat. Les anem col·locant en un bol per amanides.

Quan haguem acabat de fregir totes, tallem les dents d’all i unes quantes fulles d’alfàbrega (quantitat a gust) molt finit i ho afegim … Hi tirem un rajolí de vinagre, jo li poso de dos tipus, vinagre de poma i també de l’ balsàmic. Finalment aboquem per sobre de tots els ingredients mig gotet d’un bon oli d’oliva verge fins que totes les albergínies quedin recobertes. No oblidem afegir 2 o 3 bitxos senceres perquè vagin deixant anar el sabor. El de les bitxos és opcional … però recomanable …

En tot el procés cal destacar que no he parlat en cap moment d’afegir sal ja que si recordeu els tirem a el principi perquè deixaran anar el líquid amargant així que no convé abusar-ne. Ens podrien sortir massa salades.

I llest !! És una recepta fantàstica! Quants més dies reposi és encara millor ja que els sabors es van integrant! Un cop feta la base de la recepta li podeu afegir qualsevol altre ingredient per convertir-la en una amanida “saporita”: tomàquets cherry, olives negres o formatge feta. Aquests ingredients acompanyen molt bé.

Així mateix us recomano provar sobre d’una llesca de pa torrat amb unes anxoves. Irresistible i obre la gana !! Un antipasti meravellós i molt mediterrani!

receta nonno luigi

Antipasti ALBERGÍNIA A EL BASILICO