La Nevera!

  • Ajusteu el termòstat del frigorífic.Si el vostre termòstat està ajustat perquè faci més fred del necessari, el vostre frigorífic pot estar consumint fins a un 25% més d’energia de la necessària. Per obtenir els millors resultats, el frigorífic s’ha d’ajustar dins l’interval de 2,5-4,5 graus, i el congelador entre -18 i -15 graus. .
  • Netegeu els serpentins. Els serpentins del condensador dirigeixen el flux d’aire a la nevera, i sovint es troben darrere o sota el frigorífic. Aquests serpentins sovint es cobreixen de pols i brutícia, cosa que restringeix el flux d’aire fred i obliga a la unitat a treballar més del necessari.
  • Utilitza una glaçonera . Per molt còmodes que siguin els fabricants automàtics de gel, els mecanismes que fan servir són uns devoradors d’energia.
  • Vigileu la formació de gebre al congelador . Si el gebre és de 1cm o més gruixuda, és hora de descongelar i desfer-se’n. Tot aquest gebre està fent que el teu electrodomèstic treballi més del necessari.
  • Mantingueu la porta tancada. Obrir la porta del frigorífic i mirar els aliments és una manera segura de deixar sortir aire fred i entrar aire calent. La unitat ha de treballar per substituir l’aire fred. Decideix què vols abans d’obrir la porta, o intenta minimitzar el nombre de vegades que ho fas; quan preparis un àpat, simplement agafa tots els ingredients que necessitis, duna vegada.
Open refrigerator filled with food
  • Forn
  • Oblideu el preescalfament.
  • Encara que la majoria de les receptes suggereixen preescalfar el forn, molts cuiners estan d’acord que és innecessari per a totes les receptes excepte unes poques, és a dir, pans i pastissos. Això pot afegir alguns minuts al temps total de cocció, però elimina el (de vegades llarg) temps despera mentre es preescalfa el forn.
  • Trieu el cremador adequat per a la paella. Un cremador petit trigarà molt més a escalfar una paella gran que una petita. La seva cuina treballarà més del que és necessari, consumint més energia de la necessària. Seleccionar el cremador de la mida adequada per a la paella que utilitzareu pot ajudar a reduir la seva factura denergia en uns pocs dòlars al mes.
  • Talleu el corrent abans d’hora. Els elements de la cuina poden seguir molt calents durant uns minuts després d’haver estat apagats. Apagueu el cremador diversos minuts abans que finalitzi el temps de cocció i deixeu que la calor residual faci la seva feina. La mateixa tècnica es pot aplicar al forn. Seguir aquestes pràctiques pot suposar estalviar uns quants euros al mes.
  • Mantingues la porta tancada . Mantingueu la porta del forn tancada mentre cuina perquè la temperatura es mantingui constant. Cada vegada que obriu la porta del forn, la temperatura pot baixar fins a 24°C. Assegureu-vos també que la porta del forn tanca hermèticament.
  • Bullit energèticament eficient . Utilitzeu un ajustament de calor alta per bullir líquids a l’estufa, després redueixi la calor per mantenir un bull baix constant.
  • Els recipients de vidre s’escalfen millor . Utilitzeu recipients de vidre per enfornar per a una millor transferència de la calor.
  • Això no cal dir-ho . No utilitzeu el forn per escalfar la cuina.
  • Utilitza petits electrodomèstics per a petits treballs . Utilitza aparells petits (com un forn microones) per cuinar o escalfar petites quantitats de menjar. Consumiràs fins a un 50% menys d’energia que no pas amb un forn convencional.
Professional man cooking food in the kitchen

Rentaplats

  • Gestioni la càrrega. La majoria dels rentaplats utilitzen la mateixa quantitat d’aigua i energia tant si funcionen plens com mig plens. En general, a una llar mitjana li costa uns 50 euros l’any per fer funcionar un model anterior a l’any 2000. Utilitzar el rentaplats només quan és ple pot reduir els costos de funcionament en un terç o la meitat, fet que suposa un estalvi de fins a 30 euros a l’any.
  • Els models més nous estalvien energia . Els rentaplats de baix consum utilitzen menys aigua i menys energia per escalfar l’aigua que els models estàndard.
  • Utilitza el cicle adequat . Utilitza el cicle de rentat més curt per a la mida de la càrrega. Utilitza el cicle d’assecatge sense calor.
  • Ajusteu la temperatura adequada . La temperatura de laigua no ha de superar els 50 ºC.
Kitchen interior with sink and different supplies