Aquells que diuen que “les coses bones vénen en flascons petits” probablement no han de bregar amb els desafiaments de les cuines petites com a armaris atestats i espai limitat al taulell. Si la seva cuina sembla més estreta que pràctica, potser és el moment de canviar-la. Cer…

 

1 Crear espai amb colors clars

.”Els tres components principals del disseny que determinen la sensació d’amplitud d’una habitació són el color, la il·luminació i el contingut de la mateixa.

La solució ràpida més fàcil, sobretot si no estàs disposat a reduir la teva col·lecció d’utensilis de cuina oa instal·lar-hi més il·luminació, és repintar. Les parets fosques i agosarades poden fer que una cuina sembli ple de gom a gom (o acollidora), mentre que, per contra, els tons més clars ofereixen una sensació d’ amplitud . Creeu una sensació d’obertura amb blancs antics, blanquinosos, cremes, grocs clars o tons grisos pàl·lids.

 

2, Evita els contrastos visuals forts

. :

Quan triïs un color clar, compromet-te amb ell. Per animar les coses, alguns propietaris incorporen una paret de color fort i atrevit a una cuina de tons clars. “En una cuina gran, això pot funcionar, però en una cuina petita, el fort contrast visual crea una sensació de segmentació ”. Una millor manera d’afegir una mica de força òptica a una cuina que altrament seria monòtona és jugar amb els extres:

Mantingues totes les parets clares i lluminoses, després, introdueix el color a la teva cuina de formes petites i no permanents: a través de colorits tractaments per a les finestres, draps de cuina o accessoris com a jocs de cassons.

 

3, Afegeix il·luminació

“L’ull humà se sent naturalment atret pel punt de més contrast en una habitació i en una cuina, això sol ser la part superior dels armaris. Quan les ombres creen una línia visual forta entre els armaris i el sostre, la cuina pot semblar tan estreta com ho seria amb una paret d’accent d’alt contrast. Pots esborrar o suavitzar aquestes ombres instal·lant una il·luminació superior sobre els armaris. La il·luminació que s’instal·la per sobre dels armaris és una il·luminació suau que alleuja el contrast visual creat per les ombres i, com a resultat, fa que tota l’habitació sembli més oberta. La il·luminació instal·lada sota els armaris superiors i dirigida al taulell funciona de forma similar:

La llum emplenarà les ombres sota l’armari i reduirà el contrast, fent la impressió d’una cuina més gran

 

 

4. Augmenta l’amplitud amb els armaris

Està pensant a comprar armaris nous? Opta per armaris superiors més alts del normal, que “eleven el nivell dels ulls i fan que el sostre sembli més alt”, diu Maykut. Si necessites més al·licients, no oblidis que uns armaris més alts signifiquen més espai d’emmagatzematge, cosa que sol ser molt important a les cuines compactes.

Perquè la decisió sigui tan fàcil com sigui possible, Sears Home Services permet als propietaris d’habitatges comparar una gran quantitat d’estils de portes d’armaris i mostres de xapes directament a l’espai. Punts clau a tenir en compte: Mantingueu el color dels armaris clar (com les parets) i eviteu els dissenys de portes intricats, que poden resultar massa recarregats per a una cuina petita. Els estils de portes amb fronts plans són els que complementen millor les línies netes d’una cuina. També cal simplificar les ferramentes dels armaris: Opta per frontisses ocultes, tiradors de barra de baix perfil o ranures encastades a les portes dels armaris en lloc de poms i tiradors grans i adornats.

 

5. Troba un lloc per a tot

Quan es deixen sobre el taulell, els llibres de cuina, les espècies i els petits electrodomèstics ocupen un espai de treball valuós i criden l’atenció sobre la mida insuficient d’una cuina. Si esteu pensant en nous armaris, considereu la gran quantitat de solucions personalitzables que ofereix Sears Home Services. A més dels armaris superiors més alts, les opcions com els prestatges demmagatzematge ocults i els prestatges extraïbles o abatibles maximitzen lespai demmagatzematge darrere de les portes ordenadament tancades. Recorda: Com menys desordenada estigui la cuina, més gran se sentirà.

 

6. Opteu per portes d’armari de vidre

eSubstituir les portes sòlides dels armaris per portes amb front de vidre pot afegir profunditat visual, enganyant a lull perquè pensi que la cuina és més espaiosa del que realment és. La mirada es dirigeix cap a l’interior de l’armari en lloc d’aturar-se a la porta, cosa que crea la il·lusió d’espai. Si considereu la possibilitat de col·locar panells de vidre, opteu per una fusteria blanca o clara per maximitzar-ne l’efecte. “Les portes de vidre ofereixen una sensació d’espai quan s’instal·len en armaris de color clar, però no són gaire efectives en armaris foscos”, diu Lincon.

Les portes amb front de vidre no han de mostrar el remenat de tasses o tots els plats desaparellats que tinguis. Els clients de Sears Home Services que no volen que el contingut dels seus armaris estigui a la vista tenen l’opció d’escollir un vidre opac, que ajuda a amagar el que hi ha a dins. No obstant, fins i tot el vidre opac reflecteix la llum, cosa que il·lumina la cuina en general.

 

7. Trieu materials reflectants

Les superfícies brillants poden fer rebotar la llum i, en darrera instància, fer que qualsevol cuina sembli més gran. “Té molt a veure amb la manera com les superfícies brillants recullen i reflecteixen els tons de les parets i els armaris”, diu Lincon. Per exemple, si teniu armaris blancs antics, la brillantor dels electrodomèstics d’acer inoxidable reflectirà part d’aquest to blanquinós i amplificarà els efectes de millora de l’espai de la vostra elecció de color d’armari.

“Una altra bona manera d’afegir reflexos a la cuina és instal·lar un panell del darrere de vidre”, diu Lincon. Juntament amb la il·luminació sota l’armari i un nou taulell reflectant com el quars polit, “crea una meravellosa transició oberta entre el taulell i els armaris superiors”, explica.

 

8. Obre l’espai del terra

Una taula de cuina petita -o almenys una amb fulles que es puguin plegar entre menjars- et donarà més espai per maniobrar a la cuina. El mateix passa amb altres elements que ocupen espai, com ara una illa de cuina independent o una vitrina. En triar models de mida reduïda, augmentarà l’espai per al trànsit de persones i la preparació dels àpats. Aquests elements són molt més fàcils de reduir que, per exemple, els electrodomèstics de la cuina, diu Maykut. Els principals electrodomèstics (cuines, frigorífics i rentaplats) vénen en mides estàndard, i els models més petits, de la mida d’un apartament, no sempre encaixen bé en les configuracions dels armaris i poden no ser adequats per a les necessitats d’una família nombrosa.

 

9. Deixa entrar la llum natural

La vista de la finestra de la cuina ha de fer que l’exterior -ja sigui una terrassa on se celebren reunions o un gran i frondós pati del darrere- sembli una extensió de la cuina. Canvia les pesades cortines i persianes per cortines transparents o simplement una sanefa, i deixeu la resta de la finestra al descobert. La llum natural addicional no només ampliarà visualment lespai, sinó que també ajudarà a infondre aquesta cobejada lleugeresa.

×
//
Whatsapp Studio Gatto